شکستگی کشکک زانو
استخوان کشکک در جلو زانو قرار گرفته است و در پشت آن، قسمت مفصلی انتهای پایینی استخوان ران با آن مفصل میشود. مهمترین عضلهای که موجب حرکت زانو میشود عضله چهارسر ران است.
با انقباض این عضله است که زانو در حالت مستقیم قرار گرفته و انسان توانایی ایستادن پیدا میکند. عضلات توسط تاندون یا رباطها به استخوان ها متصل میشوند و موجب اعمال اثر در محل مفصل و حرکت آن میشوند.
سطح پشت کشکک و پوشیده از غضروف است و کشکک در این محل که به شکل یک شیار است میتواند به آسانی به سمت بالا و پایین بلغزد. کشکک در واقع مانند یک سپر و محافظ در جلوی زانو است و ضرباتی که از جلو به زانو وارد میشود را جذب میکند.
اگر این ضربات شدید باشند میتوانند موجب شکستگی کشکک شوند. این شکستگی ها حدود یک درصد کل شکستگیهای بدن بوده و در مردان دو برابر زنان دیده میشود. این شکستگی بیشتر در سنین بیست تا پنجاه سال دیده میشود.
شکستگیهای کشکک ممکن است به صورت یک خط شکستگی بدون جابجایی تا شکستگیهایی به صورت خرد شدگیهای چند تکه باشد.
علائم شکستگی کشکک زانو
شکستگی کشکک زانو میتواند باعث درد شدید و اختلال در راه رفتن شود. علائم متداول شکستگی کشکک زانو عبارتند از:
درد
به طور کلی شکستگی کشکک زانو ، جراحت دردناک و آزاردهندهای است. ولی صاف نگه داشتن زانو میتواند بهطور قابل توجهی به کاهش درد کمک کند. در حالی که خم کردن زانو با درد زیادی همراه است.
تورم
تورم و کبودی اطراف زانو میتواند بیانگر شکستگی کشکک زانو باشد. معمولاً با گذشت زمان، تورم افزایش یافته و به زیر زانو تا مچ پا منتشر میشود. حتی کبودی نیز ممکن است بعد از چند روز به ساق و مچ پا برسد.
ناتوانی در بالا آوردن مچ پا
معاینه اصلی برای تشخیص شکستگی کشکک زانو ، آزمایش بالا آوردن مستقیم پا است. این مشکل ممکن است در اثر جراحات دیگر نیز به وجود آید، ولی به طور کلی میتوان از آن برای تعیین زمان مناسب برای درمان استفاده کرد.
نقص قابل لمس در کشکک زانو
معمولاً آسیب به کشکک زانو از طریق پوست نیز قابل لمس است. بهترین زمان برای تشخیص شکستگی از طریق لمس پوست، بلافاصله پس از جراحت، یعنی قبل از بروز تورم است.
انواع شکستگیهای کشکک زانو
شکستگی کاسه زانو میتواند در قسمت بالا، مرکز یا پایین استخوان آن اتفاق بیفتد. گاهی شکستگی در بیش از یک ناحیه از کاسه زانو اتفاق میافتد.
شکستگی پایدار
در این نوع شکستگی زانو، جابجاشدگی وجود ندارد. دو انتهای قسمت شکسته استخوان به خوبی با هم برخورد دارند و هم تراز هستند. در شکستگی پایدار معمولا در طول بهبودی استخوان ها در جای خود باقی می مانند.
شکستگی همراه با جابجا شدگی
هنگامی که استخوانی میشکند و جابجا میشود، دو انتهای قسمت شکسته از هم جدا هستند و در یک راستا قرار ندارند. در این نوع شکستگی برای برگرداندن دو استخوان به کنار یکدیگر غالبا به عمل جراحی نیاز است. شکستگی خرد شده این نوع شکستگی کشکک زانو بسیار ناپایدار است و در آن استخوان خرد شده به سه قطعه یا بیشتر تقسیم میشود.
شکستگی باز
در این نوع شکستگی پوست پاره شده استحوان نمایان میشود.غالبا در این نوع آسیب ها صدمه خیلی بیشتری به ماهیچه ها، تاندون ها و رباط های اطراف استخوان وارد میشود، خطر عوارض بیشتر است و زمان بیشتری طول میکشد تا شکستگی خوب شود.

درمان شکستگی زانو
درمان غیرجراحی
اگر قطعات استخوان شکسته کشکک زانو بر اثر شدت آسیب جابجا نشده باشند ممکن است به عمل جراحی نیاز نباشد. ممکن است از گچ گرفتن یا آتل بندی برای راست نگاه داشتن زانو استفاده شود. چنین چیزی دو انتهای شکسته استخوان را تا زمان بهبودی در وضعیت مناسب قرار می دهد و موجب کاهش زانو درد می شود.
تا بهبودی کامل استخوان کشکک زانو نمیتوان هیچ وزنی روی پا گذاشت. بهبودی کامل هم میتواند ۶ تا ۸ هفته و شاید بیشتر زمان ببرد. بیشتر افراد در این دوره از عصا استفاده میکنند.
درمان جراحی
اگر استخوان کشکک زانو از هم جدا (جابجا) شده باشد بیمار به احتمال بیشتری به جراحی نیاز خواهد داشت. اغلب به هم نزدیک نبودن استخوان های شکسته کشکک زانو در بهبودی آن ها مشکل ایجاد می کند یا ممکن است باعث شود بهبود نیابند. ماهیچههای ران که به بالای کشکک متصل اند بسیار قوی هستند و می توانند در طول بهبودی، قطعات شکسته استخوان را از جای خود بیرون بکشند. انجام عمل جراحی زانو برای ترمیم شکستگی کشکک، توسط دکتر مهدی مویدفر به عنوان متخصص جراحی زانو انجام میشود.
عوارض شکستگی کشکک
ساییدگی و آرتروز مفصل:
شکستگی کشکک معمولا به غضروفی که در سطح پشتی آن است آسیب میزند. این آسیب میتواند در دراز مدت ایجاد سائیدگی مفصل بکند به طوریکه حدود یک پنجم بیماران با شکستگی کشکک در دراز مدت دچار استئوآرتریت زانو میشوند.
ضعف عضله چهار سر:
ضعف عضلات چهارسر ران هم از دیگر عوارض این شکستگی است. محدودیت حرکت زانو چه به صورت محدودیت در راست کردن و یا خم کردن زانو هم شایع است. البته این محدودیت ها معمولا آنقدر زیاد نیستند که ناتوان کننده باشند.
درد مزمن در جلو زانو:
از دیگر عوارض این شکستگی ها بروز درد مزمن جلوی زانو است
یکی از عوامل التهاب و تورم زانو که با قرمزی این ناحیه همراه است نقرس زانو میباشد. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به دکتر مهدی مویدفر به عنوان یکی از بهترین جراحان زانو در اصفهان، انتظار بهترین نتایج درمانی را داشته باشید.
آدرس مطب : اصفهان ، چهارراه پلیس ، خیابان توحید میانی ، نبش کوچه بهار ، ساختمان آریانا ، طبقه دوم ، واحد هشت
تلفن : 31315870 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
چه افرادی در معرض درد زانو قرار دارند؟
تاریخ انتشار : 1400-01-25تاریخ بروز رسانی : 1400-01-28 -
شایع ترین علل درد کنار زانو چیست؟
تاریخ انتشار : 1399-11-17تاریخ بروز رسانی : 1399-11-18 -
انواع شکستگی زانو
تاریخ انتشار : 1396-01-16تاریخ بروز رسانی : 1399-10-02 -
علت و درمان غیر جراحی بی ثباتی و خالی کردن زانو چیست؟
تاریخ انتشار : 1399-10-21تاریخ بروز رسانی : 1399-10-23 -
آیا در رفتگی کشکک زانو بدون جراحی درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1399-09-10تاریخ بروز رسانی : 1399-09-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .