
زانو به عنوان بزرگترین مفصل بدن، باساختاری پیچیده، به دلیل نقش کلیدی که در تحمل وزن بدن و خم و راست کردن پا دارد؛ فشار زیادی را متحمل میشود؛ و به همین دلیل نسبت به ضربات و صدمات آسیبپذیر است

بسیاری از مشکلات زانو ممکن است بدون نیاز به پیگیری و با کمی استراحت رفع شوند ولی برخی دیگر درصورت عدم بررسی و اقدامات درمانی به موقع و زود هنگام، احتمال وخیم تر شدن و ایجاد آسیبهای جدی به زانو و بافتهای اطراف آن را دارند

احساس بی ثباتی، ناپایداری و خالی شدن زانو از جمله مشکلات رایجی است که هم در زنان و هم مردان با هر سنی، و بطور خاص در هنگام حرکت دادن زانو مشاهده میگردد. در واقع خالی کردن زانو هم در جوانان و هم در افراد میانسال و سالخورده ممکن است ایجاد شود

درد کشکک زانو عارضه ای است که می تواند هم افراد جوان و هم افراد میان سال را درگیر کند. کاسه زانو یا کشکک، از یک مفصل تشکیل شده است که در آن انتهای استخوان ران که فمور نام دارد قرار دارد

ازگود اشلاتر بیماری است که به طور کلی با درد و التهابی که در زیر زانو ایجاد می کند شناخته می شود. علت ایجاد این التهاب و درد در قسمت صفحه رشد است، یعنی دقیقاً جایی که تاندون کاسه زانو به استخوان قلم پا متصل می شود.

متخصص زانو برای آنکه بتواند درمان مناسبی برای درد زانوی شما در نظر بگیرد؛ نیازمند تشخیص علت درد است. او باید بداند منشا درد چیست تا در صورت نیاز، با رفع سبب درد زانو، خود درد را نیز درمان نماید

درد زانو می تواند در هر سنی برای هر کسی اتفاق بیفتد. با بهبود قدرت عضلات پا و افزایش انعطاف پذیری آنها میتوانیم از درد زانو پیشگیری کنیم.

در رفتگی کشکک زانو ممکن است با شکل غیر طبیعی استخوانهای مفصل زانو، ضعف عضلات اطراف مفصل ران یا زانوها و گرفتگی یا پارگی بافت های نرم در قسمت خارجی زانو همراه باشد. با در رفتگی کشکک زانو، آسیب به بافت های نرم مفصل زانو مانند رباط ها رخ می دهد که نیاز به درمان دارد

دررفتگی کشکک زانو معمولاً به دلیل آسیب دیدگی ناشی از ضربه یا فشار زیاد بر مفصل زانو ایجاد می شود. این آسیب دیدگی بیشتر در خانم ها اتفاق میافتد و یکی از آسیبهای شایع ورزشکاران است.

تاندونیت زانو یا تاندینیت کشکک زانو، نوعی التهاب در تاندونی است که کاسه زانو (کشکک) را به استخوان ران (درشت نی) متصل می کند که به این عارضه زانوی جهنده نیز گفته می شود

آب آوردن مفصل زانو زمانی اتفاق می افتد که مایعات زیادی در اطراف مفصل جمع شود.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چه چیزی باعث آب آوردن زانو می شود، و در این شرایط چه کارهایی می توانیم انجام دهیم و اینکه چگونه می توان از بروز آن جلوگیری کرد، ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

به ضخیم شدن بافت سینوویال پلیکای مفصلی زانو پس از وارد آمدن ضربه و یا التهاب، و یا فیبروز آن، سندروم پلیکا گفته میشود.این عارضه در نتیجه تحریک پلیکا به دلیل استفاده بیش از حد و یا وارد آمدن آسیب به مفصل زانو ایجاد میشود. چنانچه به دنبال راهی برای درمان سندروم پلیکای زانو هستید با ما همراه باشید.

پای پرانتزی یا ژنوواروم به اختلالی گفته میشود که هنگام ایستادن و قرار دادن پاها کنار هم فاصله بین مچ پاها بسیار زیاد است. پای پرانتزی در بین تمام ناهنجاری های مربوط به مفاصل شیوع بیشتری دارد. ما در این مقاله سعی داریم شما را با این مشکل مفصلی شایع آشنا سازیم.

آسیب قسمت های مختلف زانو، مانند پارگی رباط ها ، پارگی مینیسک و شکستگی کشکک ، میتواند استقلال حرکتی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله شایعترین آسیبهای زانو و علائم آن را برای شما عزیزان عنوان کرده ایم.

درد پشت زانو بیشتر به کیست بیکر، آسیب رباط صلیبی خلفی و آرتروز زانو برمیگردد. که در این متن به طور مفصل به این مشکلات در زانو خواهیم پرداخت.

شکستگی کشکک ممکن است فقط یک ترک کوچک در استخوان باشد، یا به خرد شدن استخوان کشکک بیانجامد. در مواردی ممکن است با شکستگی کشکک زانو تغییر شکل استخوان از روی پوست لمس و دیده شود. در این مقاله دلایل شکستگی کشکک زانو و راه های درمانی آن به شما ارائه شده است.

کیست مینیسک در اثر پارگی مینیسک ایجاد میشود، که ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد یا با درد، تورم همچنین مشکلات حرکتی زانو توام باشد. کیست های مینیسک معمولاً در مردان جوان 20 تا 30 ساله گزارش میشود. در این مقاله به علائم و درمان کیست مینیسک اشاره شده است.

به طور معمول برای نرم نمودن مفصل زانو مقدار بسیار ناچیزی از مایعی لزج، در داخل مفصل وجود دارد. یکی از علل ایجاد تورم در زانو ، آب آوردن زانو است که به خاطر تجمع مقدار بیشتری از مایع در مفصل در پی وارد شدن آسیب به زانو رخ میدهد. در این مقاله علل آب آوردن زانو و راههای درمانی آن ذکر شده است.

استئوآرتریت زانو می تواند باعث درد ، سفتی و تورم شود. در بعضی موارد نیز باعث کاهش عملکرد و ناتوانی فرد خواهد شد

پارگی تاندون زانو یکی از آسیب هایی است که میتواند باعث کاهش دامنه حرکتی زانو شود. در این مقاله به علائم و نحوه درمان این آسیب میپردازیم.

کندرومالاشی پاتلا یا نرمی غضروق کشکک زانو، رایج ترین علت درد مزمن جلوی زانو است. علت اصلی ایجاد این بیماری استفاده بیش از حد و غیر اصولی یا فشار و تنش های مکرر به غضروف کشکک زانو میباشد.

آرتروز یا ساییدگی مفصل، بیماری پیش روندهای است که زمینه ساز آن، تخریب و فرسایش غضروف مفصلی است. غضروف بافتی لغزنده است که انتهای استخوانها را در یک مفصل میپوشاند؛ و به دلیل ماهیت لغزندگی، موجب میشود استخوانها بر روی هم حرکتی آسان داشته باشند

در جراحی لیزری یا همان آرتروسکوپی، زانو به وسیله نور سرد، لنز و دوربینهای مخصوص از طریق سوراخهای بسیار کوچک و بدون آنکه جراحی باز صورت پذیرد درمان میشود

کریپتوس یا صدا دادن زانو، تا زمانی که بدون درد، تورم، خالی کردن و غیره باشد، بیخطر بوده و نیاز به هیچ درمانی ندارد. اما هنگامی که صدای زانو همراه با درد و علائم عنوان شده دیگر باشد، نیاز به درمان وابسته به علت زمینهای ایجاد صدا دارد

عمده روشهای درمانی خشکی زانو، با بررسی علت زمینهای و تلاش در بهبود آن میباشد ولی به طور کلی مصرف داروهای ضد التهابی، ورزشهای کششی و تقویت عضلات اطراف زانو، در بهبود خشکی زانو موثر است

ژنووارم، زانوی پرانتزی یا پا کمانی به انحراف مفصل زانو گفته میشود. در این حالت هنگامی که مچ پاها کنار هم قرار میگیرند، زانوها از هم فاصله دارند.

مهمترین اصل در جراحی مینیسک زانو آن است که بافت غضروف مینیسک حفظ شود. پارگیهایی که احتمال بهبودی آنها با استفاده از روشهای جراحی زیاد باشد، از طریق عمل جراحی ترمیم میشوند.

زانو بزرگترین مفصل موجود در بدن و یکی از پیچیده ترین مفاصل ست. به دلیل استفاده زیاد از مفصل زانو، این مفصل در برابر آسیبهای مختلف، حساسیت زیادی دارد

نوجوانان و جوانانی که فعال و اهل ورزش میباشند، گاهاً ممکن است در جلو و وسط زانوی خود، معمولاً زیر کشکک زانو، درد احساس کنند. این مشکل به نام درد جلوی زانو در جوانی نیز شناخته میشود و معمولاً در بین بسیاری از جوانان ورزشکار، خصوصاً دختران شیوع بیشتری دارد

اگر درد آرتروز باعث ناتوانی شما شده و با درمانهای غیرجراحی برطرف نمیشود، پزشک ممکن است عمل جراحی را به شما توصیه کند. در این جراحی هم خطرات و عوارض احتمالی مرتبط با انواع جراحی وجود دارد.

در افراد مبتلا به آرتروز و ساییدگی مفصل زانو غضروف انتهای استخوان، دچار فرسایش میشود که این منجر به رشد بیش از حد استخوان زیرین میگردد. به مرور زمان این غضروف سفت و خشک شده و نهایتاً تجزیه و تخریب میشود

آسیبدیدگی تاندون زانو نخست به وسیله یک سیستم درجهبندی مورد ارزیابی قرار میگیرد که در آن گستردگی آسیبدیدگی مشخص میشود

علائم پارگی رباط زانو عبارتند از درد زانو، تورم و احساس خالی کردن زانو، همچنین ممکن است دامنه حرکتی مفصل زانو در افرادی که دچار پارگی رباطهای زانو شدهاند، محدود شود

آسیبهای رباط زانو معمولا بر اثر باز کردن زانو با فشار زیاد و در خارج از محدوده حرکتی آن یا چرخش ناگهانی زانو رخ میدهند و ممکن است هر یک از رباطهای صلیبی یا جانبی درگیر شوند

به التهاب ناحیه زیر زانو، بیماری ازگود اشلاتر گفته میشود که بالاترین میزان شیوع آن در ورزشکاران ورزشهای پربرخورد میباشد. این بیماری با استراحت و سپری شدن مدتی کوتاه، بهبود مییابد اما در صورت ادامه فعالیت سنگین درمان آن دشوار میشود.

عدم تونایی فرد در خم و راست کردن زانو، قفل شدن زانو نام دارد. این عارضه دو نوع واقعی و کاذب دارد که در فرم واقعی، پارگی مینیسک و وجود جسمی آزاد در ناحیه زانو باعث این عارضه میشوند.

از دلایل خشکی و سفتی مفصل زانو میتوان به آسیبهای مربوط به رباط صلیبی، انواع آرتروز و پارگی مینیسک اشاره کرد که برای تشخیص و درمان هر کدام مراجعه به پزشک متخصص زانو امری ضروری است.

خشکی زانو میتواند استقلال حرکتی فرد را تهدید کند لذا هنگام احساس درد و یا خشکی مفصل زانو ، میتوانید برای ارزیابی و تشخیص علت به یک ارتوپد مراجعه کنید. ارتوپد، با توجه به شرایط شما، درمانهایی شامل مصرف دارو ، ورزش و در صورت نیاز جراحی را تجویز میکند.

احساس سوزش در ناحیه زانو ممکن است دلایل خاصی داشته باشد. پزشک مختصص زانو پس از تشخیص علت سوزش و درد این ناحیه، برای درمان آن اقدام میکند که انجام ورزش، کاهش وزن ، تزریق و یا جراحی را میتوان از راههای درمانی درد زانو نام برد.

احساس سوزش در مفصل زانو ممکن است به دنبال التهاب بخشی از مفصل که حاوی مایع مفصلی است ایجاد شود. این نوع آسیب و سوزش زانو میتواند در نتیجه ی وارد آوردن فشار بیش از حد به زانو طی مدت زمان طولانی باشد.این عارضه همچنین میتواند بر اثر وارد شدن آسیب به زانو ایجاد شود.

صدا دادن زانو میتواند به سبب دررفتگی در این مفصل به وجود آید. روشهای زیادی برای درمان صدا دادن زانو وجود دارد که روش RICE را میتوان به عنوان یکی از روشهای کارآمد نام برد . . .

در پی آسیبهای شدید زانو مانند مصدومیتهای ورزشی یا تصادفات جاده ای ممکن است پارگی غضروف مینیسک رخ دهد که با تورم و درد و در موارد شدید با قفل شدگی مفصل همراه است.

دردهای ناگهانی که عمدتا شبها اتفاق میافتد ، میتواند از علائم نقرس باشد. هر چه زودتر برای درمان آن اقدام شود شدت درد کمتر و دوره درمان نیز کوتاه تر خواهد شد.

هنگامی که علائم اولیه نقرس زانو ظاهر میشوند باید سریعاً برای درمان آن اقدام شود و هرچه سریعتر تصمیم گیری کنید درد کمتری در اثر نقرس متحمل خواهید شد.علائم نقرس زانو در اثر همان عدم تعادل در پی اچ خون، ایجاد میشود.

کیست بیکر از عواملی است که باعث محدود شدن دامنه حرکتی زانو میشود. این کیست یک جسم متورم و حاوی مایع در پشت زانو است که در اثر بیرون زدن کیسهی روان کنندهی زانو ( بورس زانو ) ایجاد میشود.

بیرون زدگی مایع مفصلی در اطراف مینیسک باعث ایجاد کیست مینیسک میشود.کیست منیسک معمولاً به صورت طبیعی بهبود پیدا نمیکند. به همین خاطر به منظور تشخیص بهتر شرایط جهت انتخاب روش درمان مناسب میتوان از آرتروسکوپی برای تعیین پارگی احتمالی مینیسک بیمار استفاده کرد.

به دنبال تجمع بیش از حد مایع در اطراف مفصل زانو، عارضه آب آوردن زانو به وجود میآید.بیرون کشیدن مایع اضافی در اطراف مفصل همچنین موجب میشود که درد، خشکی و بی حرکتی زانو تا حدود زیادی بهبود پیدا کند.

خالی کردن زانو به دنبال دیگر عارضه های زانو مانند آرتروز، آسیبهای مربوط به رباطهای زانو، ضعیف شدن عضلات زانو و یا پارگی مینیسک رخ دهد . . .

بی ثبات شدن زانوها هنگام فعالیتهای روزمره خالی شدن زانو نام دارد. ممکن است فرد هنگام انجام این فعالیت ها درد شدید و قفل شدگی زانو را حس کند. از مهم ترین علل این عارضه میتوان آسیبهای مربوط به رباطهای زانو را نام برد.

در پی حوادث شدید، ممکن است زانو فرد دچار شکستگی شود. در شکستگی هایی که استخوان جا به جا میشود انجام عمل جراحی ضرورت دارد اما اگر استخوان جا به جا نشود گچ گرفتن یکی از راههای درمان خواهد بود.

شکستگی زانو ممکن است به دلایل متفاوت و متنوعی مانند زمین خوردن، تصادفات اتومبیل، فعالیتهای ورزشی یا ضربات مستقیم بر زانو واقع شود. در این متن مکانیزم شکستگی استخوان شرح داده شده است.

نرمی کشکک زانو ، ضعیف شدن و نرم شدن غضروف در قسمت زیرین کشکک زانو (پاتلا) است. این عارضه زمانی احساس میشود که غضروف مفصل زانو به دلیل ناترازی کشکک زانو با استخوان ران یا فیمور روبهزوال میرود

پوکی استخوان عوارض بسیاری دارد و به شدت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد. از این رو تشخیص به موقع و اقدامات درمانی سریع جهت درمان ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

پس از تشخیص روماتیسم مفصلی، روند معالجه بیمار تا آخر عمر ادامه خواهد داشت. دامنه درمانی این بیماری هم بسیار گسترده است که در این متن به برخی از روشهای درمانی آن اشاره شده است . . .

یکی از دلایل درد،تورم و التهاب زانو روماتیسم مفصلی است که علت بروز آن به درستی مشخص نیست.نوع و شدت علائم این بیماری در هر فرد متفاوت است.شایع ترین علائم این بیماری در این متن آمده است . . .

پلیکا در حالت عادی مشکلی برای زانو ایجاد نمیکند ولی گاهی بر اثر فعالیتهای بدنی خاص و حرکات مداوم در زانو تحریک میشود. این بیماری معمولا با روشهای غیرجراحی انجام میشود اما اگر پس از سه ماه روشهای غیرجراحی تاثیری نداشته باشند، ممکن است پزشک انجام جراحی را تجویز کند.

پوکی استخوان باعث میشود که استخوانها ضعیف و شکننده شوند. تا حدی که حتی یک زمین خوردن ساده یا فشار مختصری که در هنگام سرفه کردن بر روی استخوان وارد میشود، میتواند باعث شکستگی آن شود. عوامل متعددی میتوانند خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهند که دراین متن به آنها اشاره شده است.

پای پرانتزی به فرم خاصی از پا گفته میشود که در آن انحنای پا به سمت خارج است و این انحنا، زمانی که پاها در کنار هم جفت شده اند، یک زاویه مشخص در زانوها ایجاد میکند

زانو بزرگترین مفصل بدن میباشد و داراری ساختار پیچیدهای است و به دلایل گوناگون، بیشتر از سایر قسمتها تحت فشار قرار میگیرد. این مفصل که نقش کلیدی در حرکت بدن برعهده دارد، نسبت به ضربات و صدمات آسیبپذیر است.